Bönpasta med krämig grönkålssås

Bonpasta

Bönpasta med krämig grönkålssås

Bönpastan är rik på protein och fibrer medan grönkålssåsen är full av nyttigt järn. Den här rätten är enkel, god och väldigt bra för dig som är gravid!

25 min
4 portioner
Ingredienser 4 portioner
Bönpasta 200 g
Pastavatten till såsen 2 dl
Matolja 1 msk
Färsk grönkål 200 g
Röd paprika 1 st
Gul lök 1 st
Vitlök 2 klyftor
Havregrädde 3 dl
Havremjölk 1 dl
Äggula 3 st
Parmesan 2 dl finriven
Salt & svartpeppar

Gör så här

Num 1
Koka upp bönpastan (eller vanlig pasta) enligt anvisningarna på paketet, spara 2 dl pastavatten och häll sedan av pastan, låt stå.
Num 2
Hetta upp matoljan i en stekpanna och tillsätt grovhackad grönkål, paprika, finhackad gullök och pressad vitlök. Stek tills kålen dragit ihop sig och blivit mjuk.
Num 3
Vispa ihop pastavatten med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Slå det över kålblandningen. Låt sjuda under omrörning till en tjockare konsistens.
Num 4
Rör ner pastan. Toppa med pumpakärnor vid servering.

Tips!

Viktigt att komma ihåg att spara pastavatten. Havregrädde- och mjölk kan bytas mot vanlig grädde & mjölk.