Rågbröd

Ragbrod

Rågbröd

Saftigt och nyttigt rågbröd till frukosten eller fikat är utmärkt för gravida! Rågbrödet är fyllt med fibrer som fyller och mättar.

70 min
1 limpa - ca. 12 skivor
Ingredienser 1 limpa - ca. 12 skivor
Filmjölk 6 dl
Brödsirap 2 msk
Rågsikt 6 dl
Rågkross 1 dl
Havrekli 1 dl
Linfrön 1 dl
Sesamfrön 0.5 dl
Bikarbonat 3 tsk
Salt 0.5 tsk

Gör så här

Num 1
Sätt ugnen på 175° över/undervärme. Klä en limpform med bakplåtspapper, låt stå
Num 2
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner filmjölk och brödsirap.
Num 3
Häll degen i formen och strö eventuellt över lite extra rågkross.
Num 4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett galler innan du skär det i bitar.

Tips!

Gör frallor genom att baka brödet i muffinsformar istället. Gräddas i ca 25 min.